Двоточкаши преплавили Дољевац- посетиоце Аква парка очекује спектакл !

Први пут у нашем крају, на платоу испред дољевачког Аква парка, одржава се мото скуп у организацији Мото клуба Кетна бикерс из Ниша и Туристичке организације општине Дољевац. Овај, до сада, невиђени догађај у Дољевцу, почиње данас и траје до недеље 02.септембра. Данас се очекује да пристигне око  хиљаду бајкера и преко 500 мотора, док се другог, централног дана овог догађаја, у суботу 01. Септембра, очекује преко седамсто мотора и око 2000  љубитеља ових двоточкаша и то не само из Србије, већ и  из Словеније, Бугарске, БиХ, Македоније.

Владица Јовановић, председник клуба Кетна из Ниша, каже да је одушевљен пријемом и условима које су им пружили представници локалне самоуправе у Дољевцу.

  • До сада смо организовали овакву врсту дружења и окупљања у Нишу, али не у оволиком обиму. Ја сам веома захвалан представницима локалне самоуправе на челу са председником општине, што су нам изашли у сусрет и омогућили нам да у овом обиму одржимо окупљање љубитеља двоточкаша. Искрено речено, боље смо прихваћени у Дољенцу него ли у нашем домаћем граду- рекао је Владица Јовановић у изјави за радио Копријан.

„Кетна“  постоји  већ осам година и постала је пуноправни члан Мото Асоцијације Србије која окупља око 40 клубова на целој територији Србије, руководство нишког удружења решило је да овогдишњи рођендан прослави окупљањем великим бројем бајкера.

  • Добили смо изваредне услове за одржавање мото скупа од стране Туристичке организације општине Дољевац и надам се да ће у будућности ова сарадња бити настављења. – истакао Јовановић.

Данас је, у преподневним сатима, подигнут огромни шатор на платоу испред Аква парка, где ће за све бајкере бити спремани разни специјалитети, попут гулаша и војничког пасуља. Такође, пристигла је и велика цистерна са пивом.

Из далеке Данске пристигао је на свом „љубимцу“ и  Стеван Шиник како би присуствовао скупу.

  • Ја сам рођени Нишлија, али годинима живим у Данској. Велики сам љубитељ мотора и члан сам овог удружења већ три године. Када сам добио позив нисам се двоумио и ето ме на овом дивном месту у Дољевцу и заиста сам одушевљен пријемом и условима који су обезбеђени за ово окупљање- истиче бајкер Стеван.

За посетиоце ће бити посебно занимљиве бајкерске игре, које ће бити организоване на платоу испред Аква парка,  у суботу од 18 до 19 часова, где ће се бајкери надметати у најспоријој вожњи, биће биран и најгласнији мотор и  разна друга надметања.

За вечерње часове припрема се  музички програм, жива свирка, па ће тако вечерас  наступати три групе и то Light Motive из Лесковца, Opposite Way из Ниша i Riff band из Ћићевца, док ће у суботу, централне вечери овог мото скупа, бајкере и сву осталу публику забављати, до касних сати, Плима бенд из Ниша, Penthouse из Ниша и други.

Бајкерски камп је подигнут на паркингу испред познатог базенског комплекса, где ће бити и велика бина за наступе музичара који ће забављати не само бајкере, већ и све посетиоце из нашег краја који дођу на овај занимљив скуп, који се завршава у недељу.

Напоменимо и то да је за све посетиоце мото скупа  улаз бесплатан.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *