Државни секретар Министарства пољопривреде у посети општини Житорађа

Пољопривредна газдинства у Самариновцу у општини Житорађа и парцеле под засадима воћа и поврћа за које је обезбеђена електрификација, обишли су у уторак државни секретар Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Бојан Гаврић и представници локалне самоуправе у Житорађи, председник општине Иван Станојевић, заменик Саша Цекић, председник СО Небојша Стевановић и заменик Срђан Нинић. У пројекат електрификације поља  ресорно Министарство уложило је 40 милиона динара у циљу смањења производних трошкова.

Са државним секретаром о потреби даље електрификације поља, али и осталим питањима значајним за тамошње пољопривреднике, разговарали су самариновачки пољопривредни произвођачи, као и помоћник председника општине Слађан Ракић.

Такође, одржан је и састанак са директором тамошње задруге-фарме Слободаном Јанковићем и члановима управног одбора, а разматрано је питање помоћи задругама. С тим у вези најављене су субвенције задругама на територији општине Житорађа у износу од 10.000.000 динара.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *