ДРАМА У ПУКОВЦУ: Топличанин ”поклонио” тешко зарађене бодове?

ПУКОВАЦ – СТАДИОН: Прле (Пуковац) СУДИЈА: Стефан Пешић (Лесковац) 7 ЖУТИ КАРТОНИ: Д. Јовановић, Арсић (Фк Светлост) Стојић, Китић, (ТОПЛИЧАНИН) ЦРВЕНИ КАРТОН: В. Пауновић (ТОПЛИЧАНИН) СТРЕЛЦИ: Арсић у 12, Марјановић у 38. минуту (ФК Светлост) М. Китић у 10, Д. Станковић у 46, В. Станковић у 74. (ОФК Топличанин)

ФК СВЕТЛОСТ: А. Илић 6, Д. Илић 7, Д. Јовановић 6,5, (Видановић 6,5) Перовић 6,5, Тонић 6,5, Стојковић 7, С. Јовановић 7, У. Јовановић 6,5, Марјановић 7, Митић 6, Арсић 7.

ОФК ТОПЛИЧАНИН: Ђорђевић 6, Д. Станковић 7, Стојић 6,5, В. Станковић 6,5, Каличанин – (Антанасковић 6,5) Н. Китић 6 (Марковић -) В. Пауновић 6, Јовановић 6 ( Л. Стојковић 6,5,) Л. Пауновић 7, Д. Стојковић 6,5 ( Денић – ) М. Китић 7,5

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Миљан Китић 7,5 (ОФК ТОПЛИЧАНИН)

На стадиону у Пуковцу виђена је лепа представа на терену, и не прилично лепа ван терена. Због тога и овај сусрет 2. кола Зоне Југ је прекинут неколико минута пре самог краја, када је у 96. минуту према речима главног арбитра Стефана Пешића, капитен гостију Влада Пауновић ударио помоћног арбитра у гужви која је настала након оправдано досуђеног једанаестерца за Светлост у 96. минуту сусрета. Но, кренимо редом.
Топличанин је боље отворио сусрет и у 10. минуту дошао до вођства када је после соло акције најбољи актер сусрета Миљан Китић опалио по лопти са прописне удаљености, а Илић само улепшао гол парадом. Од 10. до 45. минута траје потпуна опсада гола гостију, и надмоћ Светлости. Шансе су ређале једна за другом, а већ у 12. минуту Арсић доноси изједначење ефектним голом волеј ударцем. До 38. минута када искусни Шиља Марјановић у свом стилу, главом, на центаршут Стефана Јовановића матира Ђорђевића, Светлост је пропустила још неколико изгледних шанси. У 46. минуту, стиже казна за опуштање екипе Светлости, и најнижи играч на терену, омалени бек Топличанина Душан Станковић из петерца постиже гол главом за 2:2, и доноси психолошку предност својој екипи за други део. Овај гол иде на душу одбране Светлости и голмана, који су очигледно чекали једни на друге да реше ту ситуацију пред голом, што је Станковић зналачки искористио. Почетак другог дела донео је нова узбуђења, али и тензије. Незадовољни арбитражом током готово целог меча, навијачи Топличанина крећу да у пар наврата прскају помоћног судију водом, на шта је помоћни арбитар указао главном и меч је имао прекид од 10 минута. У 65. минуту, Марјановић са пенала после лепе акције, погађа стативу, а Топличанин то кажњава преко искусног Велимира Станковића. А последњих 15 минута сусрета нису донели ништа лепо. Тензија са трибина увукла се међу играче гостију који су нон стоп приговарали судији, упућивали погрдне речи и неговодовали за скоро сваку одлуку која није била у њихову корист. Круна тога је једанестерац који је досуђен када је после шута Арсића лопта у руку погодила Стојића, а сви играчи у плаво-белом похрлили ка Пешићу. У тој гужви, према наводима судија, Влада Пауновић је ударио једног од помоћника, а главни судија у договору са делегатом Бојаном Стефановићем је прекинуо меч у 96. минуту, два минута пре самог краја.
Према правилнику и логичном следу догађаја, за очекивати је да меч буде регистрован службеним резултатом 3:0 у корист домаћина. А остаје жал међу играчима Топличанина за како изгледа, просутим бодовима ”пошто-зашто”. Клуб традиције попут Топличанина, и играчи реномеа и искуства какво имају играчи Топличанина себи не сме да дозвољава овакве гафове. На крају, свеопшти утисак је да је лепу и лепршаву фудбалску представу приређену од зналаца и мајстора фудбала из оба табора, упропастила нека споредна ствар. Због које остаје горак укус у устима свих сладокусаца и љубитеља најважније споредне ствари на свету.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *