Дољевачки ђаци у клупама, друго полугодје почело без проблема

Ђаци су се данас, после продуженог зимског распуста, вратили у школске клупе. Уместо две, распуст је трајао три недеље због опасности од ширења епидемије грипа. И дољевачки основци од јутрос су на настави, а према речима надлежних, првог дана школе у другом полугодишту, није забележен већи број одсутне деце, тако да, бар у овом тренутку, грип не прави проблеме овдашњим дјацима.

Изгубљени часови морају се надокнадити, а планирано је да дјаци у нашој општини, пет пропуштених дана, надоместе радним суботама. Прва радна субота, како је Илић рекао, планирана је за крај марта.

Иначе, како је додао наш саговорник, први радни дан другог полугодишта, почео је без икаквих других проблема, а дјаци у Белотинцу од јутрос имају одлично грејање, с обзиром на то да је, као што је и планирано, током распуста замењен дотрајали, стари котао.

Иначе, од када се крајем прошле године појавио, грип је однео 38 живота у Србији, а више од 120.000 људи имало је симптоме сличне грипу. Због опасности од ширења епидемије, ужички ђаци ће се и даље одмарати јер је у том граду најтежа ситуација, будући да тамо има највише оболелих.На инфективним клиникама у Нишу, Крагујевцу, Новом Саду има тешких пацијената, али је, према подацима Института за јавно здравље “Батут” мање оболелих.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *