Додељене Вукове дипломе: Они су најбоље што Општина Дољевац има

Данас, традиционално и симболично, на Видовдан, на свечаности уприличеној у матичној школи у Дољевцу, најбољим свршеним основцима школе „Вук Караџић“, додељена су признања за успешно школовање и исказане резултате на такмичењима. Такође, проглашени су и ђаци генерације по осмогодишњим школама у Дољевцу, Пуковцу, Малошишту и Белотинцу, као и ђак генерације на нивоу целе општине. Ове године титулу најбољих међу најбољима понеле девојчице, њих четири. Ученицом генерације на крају школске 2017/18. године проглашена је Каролина Живковић, која је уједно и ђак генерације пуковачке школе. У дољевачкој школи ђак генерације је Сара Спасић, најбоља у Малошишту је Сара Николић, а Анастасија Милосављевић у Белотинцу.

Одличан успех током школовања и завидни резултати на такмичењима донели су Каролини Живковић титулу званично најбољег ђака у Општини Дољевац. Каролина је највећи успех постигла из техничког, с обзиром на то да се пласирала на републичко такмичење, као и из хемије где је неколико пута била прва на окружним нивоима такмичења. – Јако сам поносна што сам добила ово признање и наставићу и даље да се трудим и будем још боља, како бих то оправдала, рекла је у изјави за портал Добричке. Ових дана се попуњавају листе жеље, а њена је жеља, додаје, да упише гимназију.

Сара Спасић ђак генерације у дољевачкој школи, каже да свако ко се само мало више труди од осталих и редовно учи може да постигне завидне резултате, као што је то њој пошло за руком. Она такође у својој ђачкој биографији има низ запажених резултата. – Учествовала сам на такмичењима из српског, математике, техничког, биологије. Издвојила бих висок пласман из биологије, с обзиром на то да сам на окружном такмичењу заузела прво место. Што је такође јако битно, одлично се показала на малој матури, те се, са освојених 95,7 поена, нада упису у средњу Медицинску школу у Нишу, одсек за физиотерапеута.

Додајмо и то да су најбољи будући средњошколци, у присуству руководилаца школе и представника локалне самоуправе, награђени књигама. Овога пута избор је симболично пао на штиво “Заувек ђаци”, антологију учитеља, песника за децу и младе, коју је приредио професор Власта Ценић, док су ђаци генерације добили и роман “На Дрини ћуприја”, Иве Андрића, а ђак генерације на нивоу Општине Дољевац и 10.000 динара. С обзиром на то да је сада време распуста и заслуженог одмора, ове вредне ђаке школа је наградила и бесплатним месечним картама за дољевачки Аква парк.

Иначе, ове школске године 26-оро овдашњих ђака добило је Вукову диплому, што је око вишегодишњег просека, кажу у Основној школи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *