Девојчица из Дољевца преминула од малих богиња

Девојчица из Дољевца стара око годину дана преминула је на нишкој Дечијој клиници од малих богиња, сазнаје незванично радио Копријан.

Како само дознали из извора блиских породици ова девојчица која је у среду изгубила битку са болешћу, није била вакцинисана, а да ситуација буде гора, ради се о породичној епидемији, те и остала деце из ове ромске породице, још три девојчице, такође имају мале богиње. Ни оне нису вакцинисане од ове опасне заразне болести.

Према нашим подацима ова девојчица није дочекала да 20.априла прослави свој први рођендан. На нишку Дечију клинику примљена је пре десетак дана, али лекари нису успели да јој помогну. Вирус морбила код ње је, незванично сазнајемо, и лабораторијски потврђен. Пре него што се заразила  била је здраво дете.

Такође, како сазнајемо пре неколико година још једна девојчица из ове породице преминула је од исте болести, а сада им се трагедија поновила.

Ову информацију, међутим нису могли са сигурношћу да нам потврде у дољевачком Дому здравља, где нам је у служби педијатрије кратко речено да су за случај “чули, али да не знају детаље”, док су нам на Дечјој клиници у Нишу где се девојчица лечила од малих богиња рекли да “служба за односе са јавношћу не ради за викенд, па да до понедељка не могу да нам дају информације о овом случају.”

Ова девојчица је пета жртва малих богиња у Нишу, а 15. у Србији. Како кажу лекари последњих месец дана бележи се пад броја оболелих у Србији јер вирусу морбила не погодују високе температуре. Тај тренд наставиће се ,кажу и током летњих месеци, али ако се обухват вакцинацијом не повећа, на јесен се епидемија може вратити.

Девојчица је сахрањена у петак на гробљу у Дољевцу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *