Дерби поново старијем брату: ЖИТОРАЂА – СВЕТЛОСТ 2:1 (1:0)

СТАДИОН: Свети Јован (Орљане) СУДИЈА: Александар Николић 8 (Лесковац) ГЛЕДАЛАЦА: – ЖУТИ КАРТОНИ: Китановић, Тодоровић, Митић, Динић (Фк Житорађа) Перовић (Фк Светлост) СТРЕЛЦИ: Аврамовић у 44 и Тодоровић у 55. минуту за Житорађу, Петернел у 68. за Светлост.

ФК Житорађа: Антонијевић 6,5, Китановић 7,5, Јовановић 7, Петковић 6,5, (Антанасковић 6,5,) Ваљаревић 6,5, Стојановић 7, Динић 7 (Марјановић – ) , Стефановић 7, Митић 6,5, Тодоровић 8, Аврамовић 7,5.

ФК Светлост: А. Илић 7,5, Стојковић 7, Јовановић 6,5, Перовић 7,5, Тонић 6,5, Пешић 6,5 (Д. Илић 6,5) Петернел 7,5, Митић 7,5, Марјановић 7, Петровић 6,5, Арсић 7.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Никола Тодоровић (ФК Житорађа) 8.

Гледали смо до сада најлепши локални дерби, иако је уводних 20 минута меча, наговештавало супротно. Виђен је леп, динамичан и пожртвован фудбал са доста обостраних шанси, које нису изостале упркос константном прескакању игре обеју екипа, због слабијег квалитета терена.
Прву озбиљнију шансу за Житорађу имао је Тодоровић из слободног ударца када је Илић, данас као и током целе јесени најбољи актер екипе Светлости одбранио. До краја полувремена и поготка Аврамовића виђене су још по две полушансе на обе стране, а онда је у 44. минуту лопту убацио Тодоровић, Илић је одбио а Аврамовић се нашао на правом месту и спровео лопту у гол. Првих 25 минута другог дела припала су Житорађи, која је вешто користила конфузију у редовима Светлости и преко агилног Тодоровића и још разигранијег Китановића, стављала на муке 18-годишњег Андрију Илића, који је још неколико пута до краја сусрета вадио кестење из ватре. На 2:0 повисио је Тодоровић, који је данас био у свом препознатљивом издању и показао још једном какву умеће има у ногама, искористио је кикс штопера изашао сам на истрчалог Илића и рутински постигао погодак за 2:0. Последњих 2о минута, припадају апсолутно гостима из Бадњевца, који опседају гол Антонијевића, који је данас био најслабија карика у редовима Житорађе. Често несигуран приликом хватања лопте, могао је скупо да кошта своју екипу, међутим, на срећу по Житорађу није било тако. Нападао је Бадњевац свим расположивим снагама, а после центаршута Драгана Јовановића, млади Никола Петернел оштрим ударцем главом матирао је немоћног Антонијевића. До краја сусрета Светлост је имала још 3 шансе да стигне до бода, али ипак фортуна је данас била на страни домаћина из Житорађе.
Свакако треба похвалити делиоца правде на данашњем сусрету Александра Николића, који је данашњи сусрет одсудио сходно звању дербија кола.
У наредном колу Житорађа гостује у Пејковцу, у још једном локалном дербију, док ће Светлост угостити лидера екипу Слоге из Лесковца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *