ДЕРБИ НА РАВНЕ ЧАСТИ: Житорађа и Светлост поделили бодове

ОРЉАНЕ – СТАДИОН: Свети Јован (Орљане) СУДИЈА: Александар Младеновић (Лесковац) 6 ЖУТИ КАРТОНИ: Лазаревић, Китановић, П. Стојановић, Петковић, Митић, Тодоровић (Фк Житорађа) Видановић, С. Јовановић, Перовић, Тонић, Стојковић, У. Јовановић, Илић, Арсић (Фк Светлост) ЦРВЕНИ КАРТОН: Младеновић (Фк Житорађа) у 38. минуту СТРЕЛЦИ: Китановић у 79. за Житорађу, Марјановић у 64. за Светлост

ФК ЖИТОРАЂА: Лазаревић 7, Китановић 8, Ј. Лучић 7, Петровић 7, Младеновић 6, В. Стојановић 7,5, П. Стојановић 6,5 (Станковић – ), Петковић 6 (Илић 6,5,) , Митић 6,5, Тодоровић 6, Динић 6,5 (С. Лучић 7).

ФК СВЕТЛОСТ: А. Илић 6, Видановић 6,5 (Младеновић – ), С. Јовановић 7, Перовић 6,5, Тонић 7,5, Стојковић 7, У. Јовановић 7, Д. Илић 7,5, Марјановић 7, Митић 6,5, Арсић 6,5 (Пешић – )

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Марко Китановић (Фк Житорађа) 8

Утакмица не баш лепа за око, без пуно мајсторија иако је било мајстора на обе стране. Међутим, борбе данас није мањкало ни на једној ни на другој страни, и чини се да је на моменте било и превише. Почело је неубедљиво са обе стране, и готово да су првих пола сата прошли у почетном испитивању снага. Игра се махом водила на средини терена, а из повремених прекида на обе стране припрећено је неколико пута голманима Лазаревићу и Илићу. Једину изгледну шансу у првом делу имао је Марјановић када је његов ударац главом укротио млади Лазаревић, док је Тодоровић на другој страни из слободног ударца погодио пречку. Поред тога једини интересантан детаљ у првом делу јесте директан црвени картон Душана Младеновића, после оштрог старта над Дамјаном Илићем. Друго полувреме почело је почетном иницијативом Светлости која је крунисана у 64. минуту када после једне лопте Уроша Јовановића између штопера и бека Житорађе, утрчао Марјановић и матирао млађаног Владимира Лазаревића. Од 64. минута, Светлост је покушавала да држањем лопте у свом поседу контролише меч. А онда после једне наизглед безазлене полуконтре Житорађа је дошла до заслуженог изједначења. Тодоровић је лоптом у простор покушао да проигра Китановића који је утрчавао из другог плана, Илић је покупио лопту која му је исклизнула из руку, Китановић је то испратио до краја и угурао на крају лопту у гол, за више него заслужених 1:1.
Овај дерби меч сигурно неће бити запамћен по лепим потезима и фудбалу, и стиче се утисак да је најзапаженији актер данашњег меча био судија Александар Младеновић, који као да је изгубио и компас и критеријуме, па је пропусте у суђењу компензовао још нелогичнијим одлукама, а највећи покатељ конфузије у дељењу правде је податак да је на данашњем сусрету који руку на срце јесте био са пуно жара, али без неке претерано грубе игре, поделио 13 жутих и 1 црвени картон.
Такође, треба похвалити капитенска издања Китановића и Тонића. Китановић је на десној страни ”ухапсио” Арсића и Јовановића, док је Тонић на другој страни био нерешива енигма за Митића и Предрага Стојановића. Поред њих у редовима домаћих треба издвојити феноменално издање Владице Стојановића, док у редовима гостију треба похвалити ”војника” на средини терена Дамјана Илића, који је био најагилнији играч у гостујућем табору.
На крају, сасвим реалан резултат и поштена подела бодова на обе стране. Остаје утисак да су фудбалери обе екипе ускратили бројну публику на стадиону у Орљану за мало лепшу фудбалску дербију, али опште је познато да дерби утакмице не обилују лепотом већ борбеношћу, те су се тиме данас водили и једни и други фудбалери.
Житорађа се налази на деоби другог места са 7 освојених бодова, док Светлост има 5 бода из три меча. У следећем колу Житорађа гостује у Мрштану, а Светлост у Бојнику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *