Да ли је правда за све једнака ?

Фк Житорађа је у мечу 11. кола Зоне Југ јуче поражена у Бојнику од домаће екипе Фк Пуста Река резултатом 5:1. Ово је други пораз Житорађе у овој сезони, други на гостовању, и други у коме ”правду дели” Милашин Стевић, арбитар из Куршумлије, кажу у клубу из Житорађе и оптужују Стевића за селективно дељење правде.
По скоро идентичном сценарију из Горњег Стопања, када је Житорађа изгубила са 5:2 уз заслуге Стевића, и јуче је Мирољуб Станковић добио црвени картон, као Владимир Пауновић у првом колу. Наиме, Житорађа је на терену провела 78. минута са играчем мање, јер је у 12. минуту Стевић искључио вихорно крило Житорађе, због негодовања на сумњиво досуђен пенал.

Срђан Крстић , спортски директор зонаша из Житорађе , прокоментарисао је ову ситуацију:
“На јучерашњем мечу  руком је у шеснаестерцу играо бек Житорађе Марко Китановић , што је била иницијална каписла за Стевића да покаже на креч. Међутим, Китановићу је рука била више у природном положају него у ”ваздуху” .
Иначе били смо сведоци да су у претходна 3 кола фудбалери Житорађе имали 5 идентичних ситуација у којима им ниједном није досуђен пенал у њихову корист. Да сумња буде већа, исти делегат на јучерашњем и једном од та претходна три меча  је оба пута имао различита објашњења.
Јуче на питање  ” како је то сад пенал, а у Прокупљу (Житорађа је домаћин у Прокупљу) није био ? ” Делегат је одговорио са не знам, нисам видео. А неколико недеља пре тога је у службеним просторијама  објашњавао како је по новим правилима да се пенал не свира када је рука под углом од 45 степени. Међутим, не сумњамо у делегатову реч, јер је у питању реномирани спортски радник, али оно што озбиљно брине јесу двоструки судијски аршини за и против Фк Житорађа, и питање докле ће бити тако”.

У среду у ванредном колу Житорађа дочекује екипу Чекмина на стадиону у Прокупљу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *