Црвени крст Дољевац одржао показну вежбу ученицима у Пуковцу

Неколико година уназад Црвени крст у Дољевцу спроводи програм који се односни на безбедност у саобраћају, посебни акценат стављен је на безбедност деце. Ову кативност финансира СО Дољевац. Ове године едукацијом обухваћена су деца из Предшколске установе „Лане“ Дољевац и ученици првог разреда. Данас су волонтери Црвеног крста одрадили показну вежбу саобраћане несреће, односно обарање пешака, у школском дворишту у Пуковцу.

У овој показној вежби учествовао је медицински тим Дома здравља Дољевац, саобраћајна полиција ПС Дољевац, екипа  Прве помоћи из Прокупља и волонтери Црвеног кртса Дољевац.

  • Приказали смо саобраћајну незгоду у којој учествује пешак и његово обарање од стране аутомобила. Деци је на један релан начин приказан координирани рад свих ових служби, али и апеловали смо на поштовање свих саобраћаних прописа који се тичу безбедног учешћа пешака у саобраћају- рекла је Данијела Костић у изјави за радио Копријан.

Она је на крају додала да овакве показне вежбе изазивају велико интересове, тим пре што се на један реални начин види како долази до саобраћјне незгоде ако се један од учесника у саобраћају не придржава прописа.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *