Академија спорта за малишане у Житорађи

ЖИТОРАЂА – На спортском небу у општини Житорађа од скора је новитет Спортска академија ”Прваци” коју је на велику радост малишана у Житорађи основао, професор спорта и физичког васпитања Миша Момчиловић.
Како нам је рекао у разговору за наш портал, идеја за овако нешто родила се из тога да у Житорађи за малишане није било у понуди других спортова сем фудбала и рукомета.
До сада је у Житорађи било доступну деци да се баве само фудбалом или рукометом, ја сам вођен тиме дошао на идеју да оснујем спортску академију, која ће пре свега имати за циљ, да потпомогне правилан раст и развој код деце, а онда и развијање такмичарског духа и спортских вештина.  – казао је Момчиловић.
Иначе, спортска академија ”Прваци” у Житорађи броји тренутно 80-ак чланова са којима поред Момчиловића, ради и Лука Милићевић. Како каже оснивач ове академије она је превасходно намењена узрасту од 2-12 година.
Доста деформитета кичме постоји код деце, тзв. ”x” ноге и остало, а с обзиром да се овим послом бавим већ 5 година у Нишу и да сам тамо радио са децом која имају даунов синдром, пошто видим да је код деце деформитет највећи проблем зато сам баш решио да ова академија буде намењена нашим малишанима. – открива Момчиловић, и додаје да се малишани у његовој академији могу бавити свим спортовима од фудбала до корективне гимнастике.
Како објашњава тренутно највећи број малишана је заинтересован за фудбал, а такође доста претендената има на спортску гимнастику, корективну и гимнастику за све.

Својим највећим успехом сматраће правилан развој деце, а како каже, малишанима у развијању спортског духа ће помоћи и такмичења а већ прво је најављено у децембру у Врању.

У склопу академије спорта послује и фитнес клуб који води Јована Величковић из Врања, а он је намењен женама од 20-60 година.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *