52. Гитаријада у Зајечару од 28. до 30. јуна

Били Ајдол, Партибрејкерси, Психомодопоп, Дејан Цукић & Спори ритам бенд, Галија, Хаџи продане душе, Неверне бебе, Никола Чутурило-Чутура…

Звезде овогодишње, 52. Гитаријаде у Зајечару су чувени британски рокер Били Ајдол и  хеви-метал бенд Саксон.

Плавокоси бунтовник ће у Зајечару одржати концерт у оквиру своје европске турнеје, а сем ове мега звезде која је продала 40 милиона носача звука и познатог рок састава из Велике Британије, чије се име, сходно уговору, може објавити након уплате од 50% од цене наступа, на 52. Гитаријади наступиће Партибрејкерси, Психомодопоп, Дејан Цукић & Спори ритам бенд, Галија, Хаџи продане душе, Неверне бебе, Никола Чутурило-Чутура и КИ, прошлогодишњи победници Гитаријаде. Осим ревијалног, публика из Србије и земаља из региона моћи ће да прати и такмичарски део – две полуфиналне и једно финално вече, десет такмичарских бендова по конкурсу објављеном на сајту 52. Гитаријаде, чиме се наставља традиција да зајечарска Гитаријада афирмише младе рок музичаре,

Организациони одбор ове манифестације са вишедеценијским трајањем ће како кажу, коштати мање него све до сада.

-Подигнута је лествица квалитета учесника, али и што се нас тиче, трудили смо се да подигнемо квалитет у организационом смислу, да не буде оних проблема који могу да буду тривијални, а лако се решавају. Донели смо правилник Гитаријаде и утврдили смо ко и шта ради. Ова Гитаријада ће много мање коштати град него претходне, које су по квалитету биле много слабије. – рекао је директор Народног позоришта Тимочке Крајине “Зоран Радмиловић” – Центар за културу у Зајечару, Владимир Ђуричић објашњавајући да је предвиђено да 12 милиона динара иде преко ове установе, а да је 30 милиона обезбеђено од многих спонзора.

Како је пренео Радио Магнум, градоначелник Бошко Ничић је образлажући оквирни финансијски план Гитаријаде, навео да се највећи део приходне стране односи на трансфере, донације, покровитељство републичких органа, неких јавних предузећа и установа и да се интензивно ради на потписивању уговора. Према његовим речима, више од 60% новца предвиђено је за трошкове група које наступају у ревијалном делу, а више од 50% тих средстава иде на долазак Били Ајдола.

52. Гитаријада, најстарији рок фестивал у Србији, биће одржана на простору парк шуме Краљевица. Простор је уређен, и изграђени су и бунгалови у којима ће бити смештени учесници. Рачуна се да ће до 30. јуна бити завршен и пројекат за будући Рок музеј и да ће тада заједно са Били Ајдолом, бити положен камен темељац, за почетак радова модерне установе која ће чувати трагове најстарије музичке рок манифестације у региону.

Улаз на Гитаријаду и коришћење рок кампа је бесплатан.

ПРОГРАМ 52. ГИТАРИЈАДЕ

ЧЕТВРТАК, 28.06.2018
Водитељ: Дејан Цукић
21:00h KI
21:30h SAXON
23:00h ПОЛУФИНАЛИСТИ ГИТАРИЈАДЕ
00:00h PSIHOMODO POP
01:30h JOHNNY RANKOVIĆ & THE CHURLIANS

ПЕТАК, 29.06.2018
Водитељ: Дејан Цукић
21:00h HADŽI PRODANE DUŠE
21:30h GALIJA
23:00h ПОЛУФИНАЛИСТИ ГИТАРИЈАДЕ
00:00h NEVERNE BEBE
01:30h NIKOLA ČUTURILO

SUBOTA, 30.06.2018
Водитељ: Дејан Цукић
21:00h TBC
21:30h PARTIBREJKERSI
23:00h ФИНАЛИСТИ ГИТАРИЈАДЕ
00:00h BILLY IDOL
01:30h DEJAN CUKIĆ & SPORI RITAM BAND

 

Извор; Сцена, Гитаријада.рс

Фото; Гитаријада.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *