U SEĆANJU NA PROFESORA: Rukometaši i veterani RK Žitorađa, sinoć igrali u čast u znak sećanja na Sašu Markovića

ŽITORAĐA – Nedavno preminuli Prof. dr Saša Marković, koji nas je napustio u 55-oj godini života, nikada neće biti zaboravljen u svojoj rodnoj Žitorađi. A to su juče dokazali oni, sa kojima se najviše družio. U znak sećanja na svog prijatelja, brata, saborca, trenera, saigrača… prvotimci i veterani RK Žitorađa su se okupili i uigri revijalnog karaktera u čast Saše Markovića odigrali meč. Konačni ishod 39:39, ali je rezultat tokom celog meča bio u drugom planu. Pre početka umesto minuta ćutanja, održan je minut aplauza u čast profesora Markovića, a onda se prigodnim govorom i kazivanjem pesme posvećene njemu od Profesora oprostio pesnik Zoran Antić.
U timu veterana, odnosno Sašinih prijatelja igrali su svi oni Žitorađani koji su svoje rukometno znanje sticali pod mentorstvom Markovića, ili oni koji su s njim igrali. Na jednom mestu su bili: Paja, Pipi, Gile, Bole, Ilija, Pida, Giba, Đole i mnogi drugi, u drugom Sašin naslednik u rukometnoj igri, bratanac Blagoje, i svi su u majicama sa Sašinim likom igrali i zabavljali se u igri za koju je Marković posvetio ceo svoj život.
Podsetimo, Saša Marković je preminuo u 55. godini u Prokuplju, a sahranjen je u rodnoj Toponici. Iz kluba poručuju, da nikada neće i ne sme biti zaboravljen jedan od najistaknutijih čuvara velikog rukometa u malom mestu. Žitorađa je ispratila svog Profesora u večnost!

Slava mu!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *