Tokom naredne godine adaptacija i rekonstrukcija škole u Doljevcu

Tokom nedavne posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je obišao rekonstruisanu zgradu Javne biblioteke u Doljevcu, najavljena je i kompletna adaptacija i rekonstrukcija zgrade centralne škole u Doljevcu. Predsednik Vučić je istakao da će početkom 2022.godine početi radovi i da će, poput škole u Malošištu, ovaj objekat biti energetski efikasan i dobiće i nove kotlove za grejanje na pelet. Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevacu Goran Ilić kaže da je rekonstrukcija škole bila najavljena za 2019.godinu, da je odrađen projekat i celokupna propratna dokumentacija, izabran i izvođač radova, ali da je pandemija covida-19 stopirala početak radova.

Rekonstrukcija škole sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima odobrena je još 2019.godine, ali zbog pandemije korona virusa radovi su odloženi. Prilikom posete opštini Doljevac predsednik Vučić je najavio početak rodova i to je dobra vest za ovdašnju školu i renoviranje škole ići će hitnom postupku. Mi smo u prethodnom periodu uradili projekat, a sada je urađena revizija premera i predračuna i ostaje da se raspiše i izabere izvođač radova- kaže direktor Ilić.

Nakon obavezne procedure izbora izvođača radova i uvođenja u posao Ilić se nada da će već početkom proleća početi radovi na kompletnoj rekonstrukciji ove zgrade.

Predsednik Vučić je obećao da će radovi ići po hitnom postupku, a vrednost radova je oko 135 miliona dinara i ovi radovi podrazumevaju kompletnu rekonstrukciju, dakle biće urađen krov, izolacija zgrade i zamena unutrašnje stolarije- kaže Goran Ilić.

Projektom rekonstrukcije predviđena je i zamena svih elektro instalacija, vodovodna instalacija, biće urađeni novi podovi i najbitnije biće kupljeni novi kotlovi za grejanje na pelet, a i kotlarnica biće preuređena.

Trenutno ne možemo da preciziramo koliko će trajati radovi, ali se nadam da će do početka nove grejne sezone sve biti završeno. Prema nekom planu trebalo bi da radovi budu završeni do sredine oktobra 2022. godine- ističe direktor Ilić.

Prema ranijem planu učenici od 1. do 4. razreda koji pohađaju OŠ „Vuk Karadžić“ u Doljevcu nastavu će pratiti i dalje u učionicama Obrazovnog centra u Doljevcu, a viši razredi, odnosno učenici od 5. do 8. razreda na nastavu će ići u školu u Pukovcu. Naravno, dodaje Ilić, svi učenici će kao i do sada imati organizovani prevoz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *