Državni sekretar Ministarstva poljoprivrede u poseti opštini Žitorađa

Poljoprivredna gazdinstva u Samarinovcu u opštini Žitorađa i parcele pod zasadima voća i povrća za koje je obezbeđena elektrifikacija, obišli su u utorak državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Bojan Gavrić i predstavnici lokalne samouprave u Žitorađi, predsednik opštine Ivan Stanojević, zamenik Saša Cekić, predsednik SO Nebojša Stevanović i zamenik Srđan Ninić. U projekat elektrifikacije polja  resorno Ministarstvo uložilo je 40 miliona dinara u cilju smanjenja proizvodnih troškova.

Sa državnim sekretarom o potrebi dalje elektrifikacije polja, ali i ostalim pitanjima značajnim za tamošnje poljoprivrednike, razgovarali su samarinovački poljoprivredni proizvođači, kao i pomoćnik predsednika opštine Slađan Rakić.

Takođe, održan je i sastanak sa direktorom tamošnje zadruge-farme Slobodanom Jankovićem i članovima upravnog odbora, a razmatrano je pitanje pomoći zadrugama. S tim u vezi najavljene su subvencije zadrugama na teritoriji opštine Žitorađa u iznosu od 10.000.000 dinara.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *