Фото: Press company

У дербију зачеља Зоне ”Запад” фудбалери Житорађе су на свом терену дочекали екипу Драгоцвета. Меч ова два последње и претпоследње није у свом наслову обећавао леп фудбал, међутим играчи Житорађе су се потрудили да покажу да су прерано отписани. Од самог старта Житорађа је конкретнија, доминантнија и боља, са више креираних и промашених шанси. Домаћини су повели у 36. минуту преко штопера Цветановића, који је центаршут Тодоровића из корнера, са 5 метара ногом, спровео у гол. У наредних 60 минута гледао се фудбал, са мало мање интензитета и лепршавости, све до 85 минута, када је за 2:0 погодио 16-годишњи Сава Динић. И када се чинило да је млади Динић ставио тачку на меч у 86. погађа искусни Маријановић, који је претходно био асистент, и у 89. Стаменковић за коначних 4:0.
Милан Марјановић, помоћни тренер Житорађе у краткој изјави је рекао:  Тешка утакмица, са доста пропуштених шанси. Без обзира на вођство, 70-75 минута једне тешке борбе, и онда после 2 гола све је било много лакше. Још увек су нам тешке ноге, али идемо даље борба за опстанак предстоји. – изјавио је Марјановић, и додао да од 16-годишњака Динића и голмана Илића очекује још више у наставку: Андрија и Сава су будуће велике наде Фк Житорађа, пружају добре партије, очекујемо још квалитетније, али за сад иде све како треба.
Такође, треба истаћи да је данас главни мотор покретач у редовима домаћина био 43-годишњи Ристић, који је данашњом партијом и асистенцијом оправдао епитет појачања.

Житорађа се са данашња 3 бода налази на позицији 15, са освојених 12 бодова. Тренутно два више од последње пласираног Драгоцвета а два мање од 14. екипе Бошњана. За бег у ”сигурну зону” Житорађи недостају још 3 бода, јер тренутно последњи изнад црте, екипа Лугомира има 15 бодова.

У следећем колу Житорађани гостују фаворизованој Морави из Ћуприје.

ФК Житорађа: Илић 7,5 , Филиповић 7, Благојевић 7, Цветановић 8, Стојановић 7, Стаменковић 7,5, Станковић 6,5 (од 75. Милић – ) Ристић 7,5, Маријановић (к) 8,5, Тодоровић 7, Динић 8 (од 86. Милосављевић – )

Фк Драгоцвет: Богдановић 5,5, Милошевић 6,Нешић 6, Берић 6,5, Милановић 5,5 (од50. Сотиров 5 ) , Анђелковић 6,5, Милосављевић 6, Недељковић 6 (од  72. Боцић – ) Милојевић 6,5 (од 62. Дашић – ) Маслар 7, Петковић 6.

ИГРАЧ УТАКМИЦЕ: Далибор Маријановић 8,5 (Фк Житорађа)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *