ЖИТОРАЂА СТАРТОВАЛА: Стефановић и његови пулени кренули са припремама

ЖИТОРАЂА – На помоћном стадиону покрај Топлице, фудбалери Фк Житорађа су јуче кренули са припремама за наставак пролећног дела првенства у Зони Југ, у којој на полусезони имају салдо од 23 освојена бода и заслужено 5. место. У наставак првенства изабраници новог-старог шефа струке Стевана Стефановића улазе максимално мотивисани и са жељом да понове јесењи резултат. Екипа није претрпела неке веће промене отишли су: Велимир Станковић, Никола Петернел, Бранислав Новаковић, Душан Стојковић а дрес Житорађе задужили су: Александар Ђорђевић (ФК Пуковац), Владица Стојановић, Предраг Ваљаревић (Фк Топличанин) Лука Дамњановић и Милош Антанасковић (Фк Светлост) Марко Митић и голман Милан Антонијевић, а такође сениорском саставу прикључени су и неки млади играчи из околине.
Први човек Житорађана Милан Марјановић у разговору за наш портал рекао је: Кренули смо у наставак првенства јуче, са циљем да пре свега осигурамо опстанак и задржимо пласман из јесењег дела шампионата. Екипа није претрпела неке значајније промене, план нам је био пре почетка да задржимо костур екипе, а услед одлазака који су се дешавали доводили смо играче на тим позицијама. Трансфер политика је била таква да смо доводили проверена и искусна имена, и неке играче који су својеврсни залог за будућност. – објашњава нам председник Фк Житорађа. С обзиром да је кормило клуба преузео пред сам крај јесењег дела шампионата занимало нас је који су планови Марјановића везани за клуб и његово функционисање.

Велика очекивања од Тодоровића

Првенствено, наш план, мојих сарадника из управе и мене, биће да стабилизујемо клуб на свим пољима. Поред стабилизације клуба, оно што ћу ја заговарати биће идеја да се заврши изградња започетог стадиона, и то је оно око чега ће се рад нове управе сводити, наравно у сарадњи са локалном самоуправом. То је што се тиче тих неких првих планова, а ако гледамо на дуже стазе, дугорочни план управе Фк Житорађа је да уз помоћ локалне самоуправе покушамо да поново оспособимо наш омладински погон, нешто по чему је Житорађа годинама уназад била препознатљива, а показатељ тога јесте и чињеница да су многи од данашњих првотимаца потекли управо из наше школе. – рекао је Марјановић.
Капитен Житорађана, Марко Китановић казао је да од својих саиграча очекује максималну посвећеност као и преданост систему рада који форсира Стефановић, и очекује од појачања да покажу да су са правом појачања.
Дошло је неколико новајлија у наше редове. Без намере да било кога омаловажим или умањим му значај, рећи ћу да је свакако највећи плус наш нови-стари играч Никола Тодоровић, који уз мене има најдужи стаж у екипи и сигурно зна како све функционише у клубу, те самим тим од њега и највише очекујемо да својим знањем и умећем допринесе резултатима. Поред њега ту је још неколико реномираних српсколигашких имена од којих се такође очекује пуно. Радимо квалитетно под патронатом Стеве Стефановића и не сумњам да ћемо у старт првенства ући максимално спремни и мотивисани. – изјавио је Китановић.
Житорађа би прву проверу требало да има следеће недеље против екипе Наших крила из Белотинца, а поред њих Житорађу очекују провере против Медошевца, Орљана, и Малошишта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *