Житорађа: Резиме спортског викенда, фудбалери и рукометаши по обичају лоши, рукометашице одбраниле част

ЖИТОРАЂА – У викенду за нама на програму су били мечеви на спортским теренима широм Србије, а општина Житорђаа је имала чак четири представника овог викенда, и то по два у фудбалу и рукомету.

Да кренемо редом, фудбалери Житорађе су на терену у Лесковцу поражени од екипе Слоге из истоименог града резултатом 2:0. Фудбалери Житорађе су новим поразом наставили серију лоших резултата у последњих 5 кола, остваривиши само 1 победу уз један реми и чак три пораза. У наредном колу Житорађа на стадиону крај Топлице дочекује екипу из горњег дома табеле екипу Будућности из Орашја, у нади да ће успети да ” извади ” флеке из претходних мечева.

Фудбалери Бадњевачке Светлости су у још незавиднијем положају од екипе Житорађе, јер су се новим поразом од екипе Јастрепца у Блацу резултатом 2:0 ”учврстили” на претпоследњој 16. позицији, укупно 11 поразом из 14. мечева. Бадњевчанима наредног викенда на ноге долази екипа из средине табеле Небески анђели који се тренутно налазе на 7. позицији.

Серију пораза спортиста из Житорађе продубили су рукометаши Житорађе који су у Топличком дербију у Прокупљу поражени од екипе Топличанина резултатом 29:20.  Екипа Рк Житорађа је забележила шести пораз ове сезоне, у исто толико мечева у Супер Б лиги.

Једина светла тачка овог викенда биле су рукометашице Житорађе, које су на свом паркету дочекале екипу Жрк Врања и савладале их убедљиво резултатом 34:19, у екипи Владе Антанасковића најефикаснија је била Наталија Станковић са 9 погодака а у стопу ју је пратила Милица Митровић са 6 погодака. Овом победом Житорађа се задржала на другој позицији Прве лиге Исток са 9 бодова из 5 мечева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *