Идеја локалне власти да се на месту фудбалског стадиона у Житорађи изгради базен наишла је осуду дела јавности у овој општини, што је резултирало подношењем петиције челницима локалне самоуправе  у којој се тражи да се од овог пројекта одустане.

Петицију “Не да (ви)мо стадион”, коју је потписало око 300 становника ове општине,  предао је на писарници општине Милош Јанаћковић у име Групе грађана која се противи овој идеји, иначе и један од организатора протеста „#1 од 5 милиона”.

Милан Благојевић, један од организатора петиције, каже у изјави за радио Копријан, да потписници желе да се јавности стави на увид документ којим је градски стадион прешао у ингеренцију општине.

  • Ми у Житорађи имамо стадион на ком би нам позавидели многи фудбалски тимови. Због тога сматрамо да је велики парадокс и неодговорност општинске власти да један такав уређен и по свим стандардима изграђен спортски објекат се руши да би се ту направио базен. У буџету је издвојено око 5 милиона динара за изградњу новог стадиона, али како општина Житорађа нема решене многе комуналне проблеме сматрамо да је овај новац боље преусмерити на неке друге пројекте- каже Благојевић у изјави за радио Копријан.

Благојевић истиче и да су грађани незадовољни чињеницом да је стадион прешао у надлежност општине Житорађа, како би она могла да располаже њиме, и  траже објављивање тог „тајног документа“ којим је омогућено да Месна заједница уступи права локалној власти.

Он је додао да општина Житорађа у већини села нема водоводну мрежу, канализацију и слично и да је паметније овај новац уложити у решавању тих проблема.

  • Ми потписници сматрамо да тај базен који ће бити изграђен неће бити нека велика атракција, због чињенице да нам је у близини Аква парк у Дољевцу који има занимљив забавни садржај и већи број базена, као и капацитете за већи број купача и посетилаца- каже један од организатора петиције.

Петиција је предата и потписници се надају да ће бити прослеђена председнику општине и очекују да се надлежни о томе врло брзо изјасне.

  • Грађани су у почетку мислили да се ради о шали, односно да је то још један „чаршијски трач“ и да локална власт није озбиљна у намери да руши један овако леп објекат зарад базена, а да стадион гради на другом месту. Међутим када су почели неки ситни радови за почетак градње новог стадиона, грађани су почели да негодују- каже Благојевић.

Око 300 грађана је потписало петицију и Благојевић се нада да ће од локалне власти већ у понедељак добити одговоре. Уколико не буду добили одговоре, како каже, радикализоваће протесте.

 

2 thoughts on “Житорађа: Петицијом против рушења стадиона”

  1. Za neinformisane, Žitorađa je opština u nerazvijenom području, a ne grad. Otud stadion i ne može biti gradski. Parcela na kojoj je stadion je vlasništvo opštine, a ne kluba. Neka se vođa i organizatori protesta, kao i novinar, najpre raspitaju i dođu do činjenica. Žalosno je koliko neznanja i neistina je prezentovano u ovako minimiziranom tekstu.

    1. Поштовани, очигледно замењујете тезе или не читате текст пажљиво, или пак тумачите погрешно. Новинар је у информацији пренео речи и изјаву саговорника и у ни једном делу није износио свој став. У тексту није написано да је Житорађа град, већ стоји општина Житорађа. Назив градски стадион није користио новинар, већ саговорник. Хвала што нас пратите

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *