Синоћ је у бископској сали Народне библиотеке у Житорађи одржана 2. по реду манифестација “СПОРТИСТИ ГОДИНЕ ОПШТИНЕ ЖИТОРАЂА“. Као и прошле, и ове године је ово вече организовао Спортски савез општине Житорађа. За разлиику од прошлогодишње, ова манифестација је имала много више посетиоца, и много више претендената на награде. А најбољи међу спортистима су били:

Милош Толић, као најбољи шахиста, Владимир Антанасковић из женског рукометног клуба је проглашен за најбољег тренера, најбољи спортски колектив је “РК Житорађа“, најбољи каратиста Душан Митровић, трећи на недавно организованом међународном такмичењу. Затим признањем су се још окитили и Саша Антанасковић као најбољи спортски радник, Михајло Тасић је најбољи млади спортиста општине а најласкавија признања, најбоље спортисткиње и спортисте понели су: Јелена Стаменковић рукометашица ЖРК Житорађа, и Срђан Јовановић, момак који је обележио годину за нама својим изванредним резултатима на полумаратонима.

Срђан се поводом добитка награде огласио на свом фејсбук профилу:

“Велика ми је част и задовољство да поделим са вама моји пријатељи вест,општина Житорађа је донела одлуку,да због постигнутих резултата,труда,упорности и представљања своје општине, ми додели награду “спортиста општине Житорађа за 2017“ .Веома сам захвалан општини због указаног поверења и вредновања правих спортских резултата.Надам се да цу у следећој години постизати јос веће резултате и да ћу омладини бити узор….крећем у наредну сезону са више оптимизма,воље.“ – написао је популарни “Пеци“ .

Срђан Пиловић председник Спортског савеза рекао је да је задовољан резултатима својих спортиста и да очекује да наставе са још бољим у наредним сезонама. Такође, нагласио је да ће овај избор спортисте године постати традиција у Житорађи, како би се спортисти из овог малог места подстакли да раде још више и боље.

И члан управе РК Житорађа, Топлица Денић, рекао је да задовољан што је његов клуб проглашен најбољим спортским колективом и да му је драго што су људи из клуба успели да препознају заинтересованост деце за рукомет. Напоменуо је да у клубу тренутно тренира око 100 детета, и да Житорађа не треба да брине за будућност.

Sportisti

Поред горе поменутих специјалну захвалницу добио је Милош Петровић, капитен Радничког из Ниша, и Димитрије Стевановић, каратиста. Поред спортиста захвалнице за несебичну помоћ спорту добили су “Цаффе пицерија Империа“, “Кристал проффи глас“ , Народна библиотека, Спортска хала, Црквени хор “Бисери“, Љубиша Милошевић, и Топлица Денић.

Награде и захвалнице уручио је ген. секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *