Завршен први Светосавски турнир у Житорађи!

фото: Press company/ уручење пехара

Синоћ пред око 1000 гледалаца у Спортској хали у Житорађи, завршен је први Светосавски турнир у малом фудбалу. Публика која се синоћ нашла у Житорађи има лa је прилике да ужива у фудбалским мајсторијама четири најбоље екипе овог турнира. Прво је од 19:30 одигран меч за треће место између екипа ”Еспосито” Прокупље и екипе ”Керамика Топлица”,  резултатом 4:1 бољи су били момци из Прокупља, и кући отишли богатији за 15.000 динара. Затим је су у финалном мечу снаге одмерили момци из екипа ”Империја Глашинце” и екипе ”Дреновац Буцко” бољи су синоћ били момци из Глашинца и резултатом 6:1 савладали Дреновчане.

Присутнима се обратио Марко Миленковић, државни секретар министарства просвете и науке Републике Србије, који се у име организатора захвалио публици и рекао:
”Када се створила иницијатива за одржавање једног оваквог турнира неки од наших пријатеља рекли су да ово неће успети, међутим захваљујући мојим сарадницима њиховој енергији, пожртвованости, жељи да Житорађа сваког дана буде боља и лепша него јуче, ово је успело. Ова слика препуне хале, где нема места ни за седење ни за стајање је за сваку похвалу, оно што организатори обећали то ћемо и испунити и фонд награда ће бити много већи него претходне године.

Финалисти, са судијама и представницима лок. самоуправе / фото: Press company

и напоменуо да ће изградња базена допринети развоју спорта на територији опптине Житорађа.
Како нам је рекао Оливер Антић власник екипе из Глашинца задовољан је виђеним у претходних 15-ак дана и каже да је ову победу очекивао.
Пре свега желео бих да се захвалим организаторима на једном оваквом спектаклу, имала је публика у Житорађи шта да види. Искрен да будем, очекивали смо победу зато смо се и пријавили, задовољни смо приказаном игром. Ових дана све је могло да се види у Житорађи и леп фудбал и лош фудбал, али утисак је позитиван. Честитао бих противнику на вечерашњем мечу реч је о једној уиграној екипи, можда нису имали среће вечерас, али и то је саставни део спорта, ја сам задовољан да је моја екипа победила. – рекао нам је Антић.

Победничка екипа/фото: Press company

Ненад Никетић играч екипе ”Еспосито Прокупље” каже да генерално није задовољан коначним пласманом своје екипе и да су очекивали више.
– Јако добар турнир, задовољан сам турниром, али не и пласманом своје екипе. Искрен да будем очекивали смо више, можда чак и освајање. Међутим, екипа из Дреновца је била одлична у полуфиналу ми смо их потценили и то није било добро, али Боже мој, шта је ту је идемо даље. – и напоменуо је да ћемо и следеће године његову екипу гледати у Житорађи.

Трећепласирана екипа/фото: Press company

После 18 дана завршен је први Светосавски турнир у Житорађи, на коме се могло видети све, од мајсторија већ прекаљених мајстора петопарца до неких неспортских потеза екипа које су поражене, лошег суђења, доброг суђења. Али једно је сигурно, треба похвалити идеју и организацију турнира јер је ово нешто што је требало Житорађи, и што после дужег времена враћа људе у халу.

Другопласирана екипа /фото: Press company

Како нам је открио Срђан Пиловић председник Спортског савеза општине Житорађа, они неће стати на овоме и већ следеће недеље нас очекује рукометни турнир.
– Задовољан сам турниром, ово ће сигурно постати традиција у Житорађи. Ми већ следеће недеље настављамо даље, следећи је рукометни турнир где ће учествовати 8 екипа, четири мушке, четири женске, то ће бити наредног викенда и очекујемо и ту пуне трибине. – каже Пиловић.
Поред награде од 15.000 које је освојила трећепласирана екипа, Дреновчани кући иду са 30.000 у џепу, а победници турнира екипа ”Империја” је богатија за 60.000 динара.
Подсећамо још једном турнир је организован у партнерству Канцеларије за младе и Спортског савеза Житорађа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *