Према новом пресеку излазности бирача на ванредним локалним изборима у општини Дољевац до 18 сати гласало је 64,50% бирача. Како је истакла Гордана Цветковић, секретар Општинске изборне комисије, за сада нема пријављених неправилности на бирачким местима.

Она је подсетила грађане да могу искористити своје бирачко право до 20 сати, када ће изборне јединице бити затворене и кренуће се са пребројавањем гласачких листића.

На овим ванредним локалним изборима гласа се за 6 изборних листи, односно 5 политичких изборних листа и једну листу групе грађана.

Према ранијим подацима које је саопштила Општинска изборна комисија, до 16 сати, излазност грађана на биралишта у општини Дољевац је 49,40%.

До 11.30 сати своје бирачко право искористило је 22,95% грађана.

Према пресеку излазности око 10 сати одзив бирача износио је 10,7%.

Подсетимо, према речима секретара Општинске изборне комисије Гордане Цветковић, јутрос су сва бирачка места отворена на време и гласање у општини Дољевац се одвија без проблема. Бирачка места биће отворена до 20 сати.

Гласа се на 37 изборних места, а мештани Малошишта из 5 изборних јединица, овог пута, гласаће у Дому културе, због радова на школском објекту.

Бирачко право на територији општине Дољевац има 14.714 грађана.

У трци за локални парламент је је 6 листа, односно 5 политичких партија и једна група грађана.

ФОТО ИЛУСТРАЦИЈА :Црта

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *