Упркос хладноћи већина ђака дољевачке ОШ „Вук Караџић“ редовно похађа наставу

Хладни талас који је оковао Србију отежао је многе  наше свакодневне активности. Није лако ових дана ни путарима, ни возачима, а ни ђацима, нарочито онима који мало дуже путују до школе. Без обзира на то, највећи број њих редовно је похађао наставу, кажу у ОШ “Вук Караџић” у Дољевцу.

Свакако најтеже било је школарцима из села на ободу Селичевице, да стигну до својих школа, како оних четворогодишњих у самим местима, тако и ученицима старијих разреда који долазе у Дољевац или Малошиште.

Ипак, како нам је рекао директор ове образовне установе Горан Илић око 80 одсто ђака од почетка ове недеље, када је почео ледени талас, похађало је наставу, што је велики број њих с обзиром на лоше време, о чему су они редовно извештавали Министарство просвете. –Успели смо да се организујемо и да без обзира на хладноћу и снег обављамо све наставне активности, уз неке мање тешкоће. Већ годинама имамо и сопствени аутобуски превоз ученика, тако да већих проблема ових дана нисмо имали, сем неколико мањих кашњења аутобуса од по 10-15 минута, али узимајући у обзир стање на терену то је занемарљиво.

Најпроблематичнија траса је, додаје био превоз ђака из Русне, па је и највећи број ученика из овог и осталих села на том потезу попут Чечине, Ћурлине, Перутине, Кнежице ове недеље одсуствовао са наставе.

Додаје да је школа обезбедила и довољно огрева, па није било проблема ни са грејањем, тако да се настава,  без обзира на снег и хладноћу, одвија уобичајено без скраћења часова или отказивања наставе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *