Ученица 4.разреда, Марта Јовановић, ОШ „Вук Караџић у Малошишту, освојила је 2.место на недавном конкурсу који је организовао  Тим за маркетинг и превенцију насиља и  заштиту животне средине и Стручно веће за српски језик и књижевност Економске школе из Ниша, а у оквиру кампање  „Стоп насиљу“.

Како каже учитељица Данијела Митровић, чија је ученица освојила ову награду, ове школске године био је расписан литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа.

  • Теме овог конкурса биле су „Нема човека без детета“, „ Деца су семе будућности“ , „Деца се налазе у ни у чему“, „Природа је велика,а човек је мален“. Литерарни радови су били у прозно-поетској форми, рок за слање радова био је до 1.новембра, а проглашење најуспешнијих радова било је у три категорије. Моја ученица Марта писала је састав на тему „Деца су семе будућности“ и освојила својим литерарним умећем награду – рекла је учитељица Данијела Митровић.

Ученици су били подељени у три категорије, у првој су били ученици од првог до четвртег разреда, у другој од петог до осмог, а у трећој категорији ученици узраста од прве до четврде године средње школе. Победнички радови, односно прво друго и треће место, али и похваљени радови, представљени су 30.новембра у Економској школи у Нишу.

  • Ово је велики успех, пре свега за њу, за мене као њену учитељицу, али и за нашу школу јер су овога пута учествовала деца из целе Србије. Тако да сам изузетно поносна на њу и њен успех- рекла је Митровићева.

Учитељица Данијела је истакла да редовно прати сличне конкурсе, било да су литерарни или ликовни, активно учествују у њима, али и да награде не изостају.

  • Ово није прва награда коју су освојили наши ученици. Деца су се окитила наградама и дипломама на Витезовом пролећу, још једна моја ученица је добила награду сајта Зелена учионица на тему „Моја бака“ чији је рад био један од пет одабраних на нивоу целе Србије- додала је учитељица школе у Малошишту.

Она је додала да су ове освојене награде још већа мотивација да  још активније и са већим бројем ученика учествује у сличним наградним конкурсима.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *