У суботу, 20.јула, Бостанијада у Мекишу

Већ 19. годину за редом у Мекишу, у суботу 20.јула, биће одржана надалеко чувена “Бостанијада”. Како каже директор дољевачке Јавне библиотеке Боги Митић припреме за ово традиционално дешавање су при крају и додаје  да ће ова манифестација бити одржана под слоганом „И лубеница срце има“. Поред такмичења за најтежу и најслађу лубеницу, биће одржане и стручне трибине за произвођаче бостана које ће допринети едукацији тамошњих пољопривредника. Као и сваке године за победнике ових такмичарских категорија обезбеђене су вредне робне награде.

  • Ове године променили смо устаљени програм Бостанијаде па ће стручне екипе пољопривредних стручњака из Ниша у времену од 17 до 19.30 сати обилазити поља и изабрати најтежу и најслађу, а за победнике обезбеђене су вредне награде- рекао је Митић у изјави за радио Копријан.

Почетак културно-уметничког програма заказан је за 20.30 сати, а поред разних фолклорних група посетиоце ће забављати младе звезде такмичари у „Звездама Гранда“ и „Пинковим звездама“.

  • Наступиће фолклорне групе из Пуковца и Гркиње, а посетиоце ће забављати младе музичке наде. Овдашњој публици представиће се учесници у музичким такмичењима Миодраг Ђокић, Данијела Миладиновић, Весна Живадиновић, Омер Ђукановић и Ненад Петровић. Ови певачи већ су се на неки начин афирмисали на музичким такмичењима, а публици ће пружити добру забаву уз добро познате музичке хитове- истакао је Митић.

 

Традиционални избор за Мисс Бостаније и ове године биће организован, па све заинтересоване кандидаткиње могу да се пријаве личну у просторијама Јавне библиотеке у Дољевцу сваког радног дана у времену од 7 до 15 сати, а последњи рок за пријаву је субота, 20. јул до 20 сати.

Како истиче директор Митић за победнице избора лепоте у Мекишу обезбеђене су вредне робне и новчане награде, као и наградна путовања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *