Све више дољевачких ђака учи из половних књига

Могућност коришћења половних књига једна је од ретких погодности које родитељи у Србији имају када половином августа почну да се прерачунавају око издатака за полазак у школу. Куповином већ коришћених књига могуће је уштедети половину новца која је неопходна за нове уџбенике, што је не мала уштеда, нарочито уколико у породици има више од једног школарца, те је то утицало и на многе становнике нашег краја да посегну за овим начином уштеде.

С ти у вези приметно је да управо у ово време оживљава улична продаја књига, пре свега на нишким улицама, али и на интернету има све више огласа за куповину, продају или размену књига.Такође, у граду постоје и специјализоване продавнице у којима је могуће купити, али и продати уџебнике који вам више нису потребни. И док је просечна цена нове књиге за основну школу 650 динара, половне се крећу од 300 до 400 динара, што је сложићете се значајна уштеда, нарочито у јесен када по традицији потребе једног домаћинства вишеструко надмашују финансијске могућности за њихово задовољење.

Све то утицало је на драстично повећање броја ђака који уче из старих књига, што има и друге предности, поред оне финансијске. Наиме, у многим коришћеним књигама већ је подвучен најбитнији део текста једне лекције, па они ђаци који нису баш склони учењу до знања долазе на мало лакши начин.

Фото: Медиа пресс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *