Све спремно за почетак школске године, најмањи број првака у историји дољевачке школе!

Нова школска година за основце и средњошколце у Дољевцу, али и у Србији,  почеће у понедељак, 3. септембра. Први пут у школске клупе сешће 125 ђака, односно најмањи број првака у историји дољевачке школе, рекао је у изјави за радио Копријан генерални директор дољевачке школе, Горан Илић. Поређења ради прошле школске године уписано је 186 првака.

Он је додао да је све спремно за почетак школске године, а да ће због најављење реконструкције школе у Малошишту, у октобру, ђаци ове школе ићи на наставу у Дољевац и Белотинац. Иначе, у току школске године ученици ће имати јесењи, зимски, пролећни и летњи распуст.

Прву кратку паузу, каже Горан Илић, односно  јесењи распуст, ученици ће имати већ у новембру, а предвиђено је да траје четири дана од 9. до 12. новембра.

Он је додао, да је календаром образовно-васпитног рада за основне школе, Министарства просвете предвиђено да се прво полугодиште завршава се у четвртак, 31. јануара 2019. године.

Илић је истакао да ће због радова на реконструкцији школе, који би требало да почну октобра, ђаци из Малошишта наставу похађати у Дољевцу и Белотинцу.

  • Ученици од 1. до 4. разреда на часове ће ићи у школу у Белотинцу, а ђаци од 5. до 8. разреда наставу ће похађати у Дољевцу – рекао је Илић.

Он је додао, да почетак радова није зависио од њих, већ Министарстава и Канцеларије за обнову, па због разне папирологије, тендера и слично, пропустили су летњи распуст, па би  радови требало да почну октобра, а да због обима они ће трајати негде око 5 месеци.

  • Данас су извођачи радова обишли објекат. Реконструкција школе у Малошишту је велики посао, а пред нама је и зимски период, па би радови због временских прилика могли да потрају и дуже. Али ми смо се потрудили, да деци не реметимо наставу, па смо обезбедили све адекватне услове у поменутим школама где ће они ићи на часове.- казао је Илић.

Друго полугодиште почеће у понедељак, 18. фебруара 2019. године, а завршити у петак, 31. маја за ученике осмог разреда, односно у петак, 14. јуна за ученике од првог до седмог разреда.

Ученике очекује и пролећни распуст који  почиње у уторак, 30. априла а завршава се у петак, 3. маја.

М.Јовановић/Радио Копријан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *