Кључеве новоизграђене спортске хале у Мерошини, директору школе свечано је уручио председник општине Мерошина. Халу ће у прво време користити ученици основне школе „Јастребачки партизани“, а за наредни период најављено је и њено отварање за клубове, рекреативце и комерцијалну употребу. Свечана церемонија увеличана је наступом културно-уметничке секције Народне бибиотеке и презентацијом аикидо клуба „Така“.

Ђаци основне школе у Мерошини први ће имати прилику да користе капацитете нове спортске хале. Од отварања школе у Мерошини настава физичког обављала се у тешким условима, нарочито у хладним данима.

„Овакав објекат отвара могућност за правилно извођење наставе физичког васпитања деце, без обзира на спољашње услове. До сада су се и наставници и ученици довијали и импровизовали како би омогућили какву такву физичку активност, од сада ће све бити много лакше и квалитетније“-каже Бојан Илић директор ОШ „Јастребачки партизани“.

Њему је кључеве спортске хале уручио председник општине Мерошина Саша Јовановић, који је обраћајући се присутним грађанима истакао важност оваквог објекта за развој деце и спорта у нашој општини.

„Халу ће у прво време користити школа за потребе наставе, а касније, већ у току фебруара, након доношење формалних одлука планирамо пуштање хале у комерцијалну употребу, за потребе спортских клубова. Кошаркашки клуб ће обновити свој рад јер сад постоје квалитетни услови за такмичење, а у најави су и оснивања клубова у другим спортовима, како би позиционирали Мерошину на спортској мапи Србије и коначно промовисали неке будуће шампионе“-каже Саша Јовановић.

Вредност читавог пројекта изградње коштао је 55 милиона динара, у ком је општина учествовала са 32 милиона динара. Хала је по првобитном плану требало да буде отворена априла прошле године, али се каснило због техничких проблема са електричном енергијом, а касније и због штрајка Катастра.

Церемонију уручивања кључева, пред неколико стотина грађана, увеличао је наступ фолклорне секције Народне библиотеке, групе из Балајнца и Мерошине, наступи млади певача и презентација вештина аикидо клуба „Така“.
Простор око саме хале још није уређен, али смо добили уверења да ће Дирекција, чим временски услови буду дозволили уредити прилазе и санирати оштећења настала у току изградње хале. Унутрашњост је уређена по најсавременијим стандардима, са грејањем, свлачионицама, тоалетима, тушевима и трибином. Пружа услове за такмичење на нижим нивоима, али и могућност за тренинге спортиста и рекреацију.
Такође, председник је најавио и нова улагања у спортске терене који су уништени или оштећени у току изградње хале, како би се рекреативцима и деци омогућило бављење спортом и у летњим данима на отвореном.

Текст и фото:Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *