Због снега који непрекидно пада од уторка, овога јутра саобраћај се отежано одвија у општини Дољевац. Забележено је, ових дана и неколико мањих саобраћајних незгода, и излетања са коловоза, о чему је радио Копријан извештавао, а и јутрос се како смо сазнали, један аутобус заглавио и препречио пут на надвожњаку ка Белотинцу, што је зауставило саобраћај на тој деоници. Из тог разлога дјаци из околних места који похадјају наставу у школи у Белотинцу морали су део пута од надвожњака до школе да предју пешке, јер школски аутобус није могао даље.

Иначе, како је радио Копријану рекао директор ОШ „Вук Караџић“ Горан Илић, још увек се не зна да ли ће часови у Белотинцу и даље бити скраћени збор квара на котлу за грејање, јер се ради на његовој поправци, али су очекивања да током данашњег дана овај проблем буде решен. С друге стране сигурно је да ће часови у Мекишу, такодје због проблема са грејањем, и даље бити скраћени, јер се користе алтернативни начини за загревање просторија, грејалицама, што није довољно да би учионице биле топле како треба.

Иначе, овог јутра због снежних падавина, које праве велике проблеме нарочито у насељима на обронцима Селичевице,  ни школски аутобус није могао до Русне, па за дјаке из овог села јутрос није било организованог превоза  до школе у Дољевцу. Ученици су морали да се снадју на друге начине или да данас изостану са часова.

У осталим истуреним одељењима, као и у матичној школи у Дољевцу, како нам је речено у управи школе, тренутно нема већих проблема у одвијању наставе.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *