Избори за одборнике Скупштине општине Дољевац биће одржани 16.децембра 2018.године, а општинска Изборна комисија прогласила је шест изборних листа, каже у изјави за радио Копријан Гордана Цветковић секретар општинске Изборне комисије. Она је додала да ће грађани Дољевца  гласати на 37 изборних места.

Под редним бројем један проглашена је листа „Александар Вучић- Зато што волимо Дољевац“,  коју је поднела коалиција „Александар Вучић – Зато што волимо Дољевац“.

Под редним број два је листа „Милан Кркобабић Партија уједињених пензионера Србије- И Дољевац је Србија“  коју је поднела партија Уједињених пензионера Србије.

Под редним бројем три је листа „Ивица Дачић Социјалистичка партија Србије- СПС Ивица Дачић“ који је поднела Социјалистичка партија Србије

Под редним бројем четири је листа  „Јединствена Србија- Драган Марковић Палма“ које је поднела Јединствена Србија.

Под редним бројем пет је изборна листа „Доктор Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ коју је поднела Српска радикална странка.

И под редним бројем шест је листа групе грађана „За демократски Дољевац“.

  • Општинска Изборна комисија ће сходно закону, односно десет дана пре избора, објавити збирну изборну листу, а то је до 5.децембра ове године- истакла је Цветковићева.

Општинска Изборна комисија је одмах након закључења јединственог бирачког списка за подручје општине Дољевац, а то је 30.новембра у поноћ, сутрадан, односно 1.децембра, донела  Одлуку и утврдила укупан број бирача, а то је 14.720 бирача.

Грађани ће моћи до 12.децембра, односно 72 сата пре одржавања избора, подносити захтеве за накнадне промене преко Општинске управе, а на основу тих захтева, Министарство државне управе и локалне самоуправе ће доносити решења на основу којих ће се заснивати те накнаде промене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *