Садњом липа и топола у Пуковцу завршена акција „Горани“

Поред брда Комига у Орљану и падина Селичевице где је посадјено укупно 10.000 стабала црног бора у акцији пошумљавања нашег краја, и два школска игралишта, у Дољевцу и Пуковцу оплемењена су садницама сребрнолисне липе, а пуковачко и тополом. Данас је садњом липа и топола у дворишту ПУ „Лане“ у Пуковцу и око здравствене амбуланте у том месту, акција пошумљавања у општини Дољевац успешно завршена.

Свој допринос овога пута дали су ђаци пуковачке школе, као и дољевачки основци у петак, показујући при том, како је у изјави  рекла Даница Цветковић, инжењер заштите животне средине и координатор овог пројекта, висок ниво свести о потреби очувања средине у којој живе. –Акцију „Горани“, у којој је учествовао велики број волонтера Црвеног крста, радника Јавно –комуналног предузећа и дјака ОШ „Вук Караџић“ из одељења у Дољевцу и Пуковцу, данас смо успешно привели крају. Искрено се надам да ћемо и у будућем периоду организовати овакве и сличне акције, како бисмо на још већи ниво подигли свест градјана о значају очувања животне средине. Искористила бих прилику и да се свима, који су у акцији учествовали или је подржали, захвалим на уложеном труду.

Иначе, овај пројекат је, захваљујући великом ангажовању надлежних, завршен пре него што је планирано, с обзиром на то да је рок за завршетак радова био 01.децембар.

Пошумљавање неколико локација у нашој општини финансирало је Министарство заштите животне средине, из Зеленог фонда, са 4 милиона динара, а општина Дољевац је једна од 12 општина и градова у Србији којима је ове године одобрен новац за те намене.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *