Због нижих плата, радних субота и неисплаћеног прековременог рада, запослени у свим фабрикама „Леони“ на пола сата обуставили су рад. Ово је први пут за десет година од како је отворена прва фабрика у Прокупљу да радници исказују своје незадовољство у овом обиму и на овај начин. Како су нам потврдили током дана највеће незадовољство испољено је у фабрици у Малошишту, а затим и у погонима у Нишу и Прокупљу.

Радници тврде да су примили никада ниже плате, односно многи испод 30. 000. чак неки и испод минималца.

– И суботе су нам радне, а уместо да се плати прековремени рад, они нам рачунају слободне дане, које и не можемо да узмемо. Овај бојкот је био потпуно спонтан и израз стварног стања- потврдио нам је један радник.

Радници кажу да никада горе није било и да влада хаос, односно да је руководство изгубило компас и да се не цени радничка мука.

– Па ми радимо за мање од 250 евра. То је стварно испод људског достојанства. Уколико се нешто не промени, нећемо стати само на овом- додаје други запослени.

Запослени су посебно револтирани чињеницом да је  „Леони“ у првих десетак фабрика са највећим извозом у Србији. Недавно је Компанија у Прокупљу прославила десет година од оснивања и тада је наглашено да тренутно има девет хиљада запослених.

ФОТО: АРХИВА ВН

2 thoughts on “Радници Леони фабрика у Србији први пут у штрајку !”

  1. Radim 6 god. I nikad gore. Ma mobing je na prvo mesto tj plaše sa svačim i ćuti se ali mi smo samo ID brojevi i ništa više. Ljudskost nema i osećam se kao zgaženo g****. Neznam subote i nedelje su neradne ali traže obavezno opravdanje za te dane. Jedino u hitnu da se ode. Previše ima rukovodioca pa nas skrešu po platu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *