Због јучерашњих великих снежних падавина стање на путевима није баш најбоље, тако да надлежне службе апелују да се на пут не креће без преке потребе. Свима који због обавеза морају за волан скрећу пажњу да буду крајње обазриви за воланом и да обавезно буду потпуно опремљени зимском опремом.

Директор ЈКП Дољевац, Далибор Стаменковић, рекао је  да су службе за одржавање путева у зимским месецима урадиле све што је у њиховој моћи да очисте главне путне правце, али због великих падавина, јуче није очишћен пут ка Перутини, па су екипе тек јутрос рашчистиле и тај путни правац. Поред тога, што на коловозима и даље има утабаног снега, Стаменковић додадаје, да се саобраћај у општини Дољевац одвија успорено, али без застоја. Стаменковић додаје да се  градјани предузећу ЈКП Дољевац, могу обратити за информације на телефон 018 870 443, двадесет четири часа дневно.

Према речима Зорана Станојевића, мештатина села Ћурлина, у овом делу општине нападало је око 60 цм снега.

  • Јутрос је стигла механизација да очисти главни пут који спаја три села: Кнежицу, Ћурлину и Перутину. На овом делу пута било је доста снега, а ситуцију су погоршали и снежни наноси на појединим местима- каже Зоран Станојевић у изјави за радио Копријан.

Станојевић је додао да се нада да ће надлежне службе више пажње посветити  и путу ка Нишу, односно „пречици“ између Ћурлине и Ниша.

  • Годинама уназад приликом рашчишћавања снега овај део пута, између Ћурлине и Ниша, наша такозвана „пречица“ ретко када буде очишћена, па смо ми приморани да буквално кружимо  како би смо стигли до града. Нама овај пут веома значи и апелујем да више пажње надлежне институције посвете и овој деоници пута- истако је Станојевић.

АМСС возачима саветује да због лошег времена не крећу на пут ако не морају, а препоручује се период од девет до 17 сати. Такође треба користити путеве првог приоритета и поред тога што су они можда дужи.

На пут треба ићи искључиво са добрим зимским гумама и комплетном зимском опремом, и прилагодити брзину предвиђену за зимске услове вожње.

Према прогнози метеоролога, у петак се у Србији очекује облачно време, на северу Војводине суво, а у осталим крајевима местимично са снегом, уз мање повећање висине покривача. Падавине би после подне требало постепено да престану, а температуре ће бити од шест степени испод нуле до највиша два степена. На путевима је могућа је поледица. Метеоролошке прилике биће релативно неповољне за хроничне болеснике, а опрез се саветује особама са срчаним и психичким тегобама и са бронхијалном астмом. Могуће метеоропатске реакције су поспаност, нерасположење и главобоља.

Први дан викенда почеће хладним јутром, уз маглу и мраз по котлинама, а током дана биће облачно, али суво. Једино је на северу могућ слаб снег. Температуре ће бити од најнижих минус 10 до највиша три Целзијусова. У недељу у већини крајева биће облачно и хладно, понегде киша и снег, са температурама од минус осам до седам степени.

М.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *