Обележене зоне школа за већу безбедност деце у саобраћају

Јавно комунално предузеће Дољевац ових дана обележило је на дољевачким путевима адекватном саобраћајном сигнализацијом зоне школа. Како каже директор овог предузећа Далибор Стаменковић обележене су зоне школа и  одговарајући  пешачки прелази у насељеним местима у близини школа у Малошишту, Белотинцу, Дољевцу и Пуковцу.

Како каже по налогу саобраћајних инспектора из ПС Дољевац и Савета за безбедност у саобраћају у општини Дољевац обележене су зоне школа, односно део пута који се налази у непосредној близини ових осмогодишњих школа, а наредних дана биће постављени и знакови ограничења брзине.

Стаменковић је подсетио возаче да је брзина кретања возила у зони школе у насељу ограничена до 30 км/х, а ван насеља до 50 км/х, у времену од 7,00 до 21,00 сат, осим ако саобраћајним знаком време забране није другачије одређено.

Он је овом приликом замолио возаче да поштују саобраћајну сигнализацију и ограничења брзине кретања возила јер ће након завршетка распуста бити пооштрене контроле полиције на овим деловима пута.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *