Нови циклус бесплатних прегледа у недељу

У недељу 22. септембра почиње нови циклус бесплатних превентивних прегледа, у више од 100 здравствених установа, без заказивања, на које ће моћи да дођу и грађани без здравствене књижице. У домовима здравља, општим болницама, КБЦ и клиничким центрима грађани ће од 8 до 16 сати моћи да ураде ЕКГ и мерење крвног притиска, контролу гликемије, тумор маркере, ултразвук абдомена и ОРЛ прегледе.

У Дому здравља у Житорађи током ове акције бесплатних превентивних прегледа пацијенти ће моћи да ураде ултразвучни преглед абдомена. Овај специјалистички преглед обављаће се у времену од 8 до 16 сати.

Грађани Топличког округа, независно од тога да ли имају здравствено осигурање, моћи ће у недељу, 22. септембра, бесплатно и без заказивања, да обаве контролне прегледе у Општој болници “Алекса Савић” у Прокупљу, саопштено је из те здравствене установе. Прегледи ће бити обављани у Служби интерне медицине у недељу од 8 до 16 часова а поред мерење шећера у крви, узимања тумор маркера, контроле крвног притиска, ЕКГ прегледа и ултразвука абдомена, грађани ће моћи да обаве и оториноларинголошки преглед. Наводећи да су кардиоваскуларне болести најчешћи узрок смрти становништва у Србији и свету, из прокупачке болнице су указали да су контролни прегледи најбоља превентивна мера за очување здравља.

У Дому здравља у Дољевцу прегледи ће такође бити организовани у недељу, 22.септембра, у времену од 8 до 16 сати. Пацијенти, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не, моћи ће да провере ниво шећера у крви, висину крвног притиска као и да ураде ЕКГ. Током ове акције радиће се и ултразвучни прегледи, односно преглед абдомена.

У КЦ Ниш понуђени су поред стандардних прегледа  и прегледи ОРЛ специјалиста и провера тумор маркера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *