Мерошина добила новог председника општине

На јучерашњој седници СО Мерошина , већина одборника је одлучила да смени најпре председника Скупштине Горана Микића , а затим на новој седници и председницу општине Сању Стајић.
Одборници су тајним гласањем, са 22 гласа за, 3 против и 6 уздржаних, за новог председника Скупштине изабрали Бојана Нешића.
Након његовог избора заказана је нова седница на којој је за новог секретара Скупшине постављена Данијела Николић и формиране административно-кадровска и Општинска изборна комисија.
На истој седници враћен је мандат једном одборнику и потврђени мандати новим одборницима Ненаду Микићу из Баличевца и Миљану Ђорђевићу из Мерошине, па ће наредне седнице Скупштине, након више од годину дана, бити одржаване са свих 37 одборника.
На новој скупштинској седници, која је уследила након избора председника Скупштине, дошло је до промена и на другим руководећим позицијама. Најпре је Душица Милорадовић изабрана за заменика председника Скупштине, а затим је након иницијативе 21 одборника уследило гласање о поверењу досадашњој председници Сањи Стајић.
За новог председника из редова Напредњака изабран је Саша Јовановић из Мерошине, дипломирани инжењер пољопривреде.

Саша Јовановић

Јовановић је у изјави за Добричке интернет новине рекао да ће његов приоритет у даљем раду бити завршетак започетих пројеката , а пре свега завршетак радова око довођења здраве пијаће воде у насељима Мерошина, Брест, Биљег и Облачина. Такође Јовановић је додао да ће му један од приоритета бити и завршетак спортске хале у Мерошини. Он је на крају додао да ће се трудити да његов рад као и рад својих сарадника буде што транспарентнији.
Иначе за његовог заменика изабран је Миљан Ђорђевић, председник општинског одбора Социјалистичке партије Србије, дипломирани социолог из Мерошине.
На истој седници разрешени су и забрани нови чланови општинског Већа, комисија и чланова школског одбора и управног одбора ПУ „Полетарац“.
Председник скупштине Бојан Нешић најавио је у наредних десетак дана још једно заседање Скупштине, на којој ће бити додељени мандати новим одборницима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *