Малом Максиму Миленковићу из Белотинца потребна помоћ за лечење (СМС на 5757)

Једноипогодишњем становнику нашег краја Максиму Миленковићу из Белотинца, који је тешко болестан, потребна је помоћ хуманих људи, како би могао да оде у Турску на неопходне прегледе. Наиме, овај мали борац је са свега месец и по дана живота имао прве здравствене проблеме. Тада је добио епи напад, што је довело до великих потешкоћа у његовом даљем развоју. Максим се храни помоћу гастро-стоме, не може самостално да држи главу, да седи, отвара очи, не користи екстремитете и не може да говори.

До сада је био хоспитализован у Дечјој клиници у Нишу, где су обављена испитивања, а касније је лечен и у Дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Сада су неопходни нови прегледи у Турској у циљу процене и консултација неурохирурга са клинике „Ацибадем“ у Истанбулу, ради припреме за операцију. Само ти прегледи коштају 2.150 евра.

Саша Миљковић из Белотинца активно се укључио у прикупљање средстава за лечење малог Макисма, у договору са родитељима овог дечака, те је још једном путем Радио Копријана упутио апел појединцима, али и предузећима и установама, које су могућности, да помогну и донирају новчана средства за прегледе и лечење овог дечака. – Већ су се укључили појединци, фондације и предузећа, али ја још једном позивам све хумане људе са наше територије, али и шире да помогну малом Максиму и његовим родитељима да се изборе са болешћу. За сада је потребно око 3500 евра, а у зависности од мишљења турских лекара, касније још новца. Иначе, о озбиљности Максимовог здравственог стања говори и податак да је родитељима препоручено да дете дају у неку установу за бригу о тешко оболелим малишанима, што они нису желели. Зато је неопходо да учинимо све да им помогнемо, истиче Миљковић. За сада, истиче, акција иде у позитивном смеру, те се још једном, у име родитеља оболелог малишана Бојана и Јоване, захваљује свима који су је већ подржали.

У акцију се већ укључила Фондација Продужи живот, а на насловној фотографији овог текста су бројеви рачуна на које је могуће уплатити новац. Такође, слањем СМС поруке у којој пише Максим Миленковић на број 5757 донираћете 100 динара по поруци за Максимово лечење.

Ј.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *