Једноипогодишњем становнику нашег краја Максиму Миленковићу из Белотинца, који је тешко болестан, потребна је помоћ хуманих људи, како би могао да оде у Турску на неопходне прегледе. Наиме, овај мали борац је са свега месец и по дана живота имао прве здравствене проблеме. Тада је добио епи напад, што је довело до великих потешкоћа у његовом даљем развоју. Максим се храни помоћу гастро-стоме, не може самостално да држи главу, да седи, отвара очи, не користи екстремитете и не може да говори.

До сада је био хоспитализован у Дечјој клиници у Нишу, где су обављена испитивања, а касније је лечен и у Дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Сада су неопходни нови прегледи у Турској у циљу процене и консултација неурохирурга са клинике „Ацибадем“ у Истанбулу, ради припреме за операцију. Само ти прегледи коштају 2.150 евра.

Саша Миљковић из Белотинца активно се укључио у прикупљање средстава за лечење малог Макисма, у договору са родитељима овог дечака, те је још једном путем Радио Копријана упутио апел појединцима, али и предузећима и установама, које су могућности, да помогну и донирају новчана средства за прегледе и лечење овог дечака. – Већ су се укључили појединци, фондације и предузећа, али ја још једном позивам све хумане људе са наше територије, али и шире да помогну малом Максиму и његовим родитељима да се изборе са болешћу. За сада је потребно око 3500 евра, а у зависности од мишљења турских лекара, касније још новца. Иначе, о озбиљности Максимовог здравственог стања говори и податак да је родитељима препоручено да дете дају у неку установу за бригу о тешко оболелим малишанима, што они нису желели. Зато је неопходо да учинимо све да им помогнемо, истиче Миљковић. За сада, истиче, акција иде у позитивном смеру, те се још једном, у име родитеља оболелог малишана Бојана и Јоване, захваљује свима који су је већ подржали.

У акцију се већ укључила Фондација Продужи живот, а на насловној фотографији овог текста су бројеви рачуна на које је могуће уплатити новац. Такође, слањем СМС поруке у којој пише Максим Миленковић на број 5757 донираћете 100 динара по поруци за Максимово лечење.

Ј.К.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *