Пројекат изградње секундарне канализационе мреже у Мерошини, дужине 2 километра, чија се реализација финансира из средстава Европске уније, требало би почне крајем децембра. Поред овог из европских фондова обезбеђена су средства за још четири пројекта, укупне вредности 500 хиљада евра.

Европска унија финансира реализацију пројекта изградње секундарне канализационе мреже кроз Мерошину дужине 2 километра. Вредност пројекта је 178 хиљада евра док је Општина суфинансијер.

„Пројекат се финансира средствима Европске уније и општине Мерошина као суфинансијера пројекта. Следећи корак је расписивање тендера извођење радова и потписивање уговора са извођачима до средине децембра„-каже координатор пројекта Јовица Марковић.
Рок за завршетак радова је 120 дана, али се очекује да ће они бити завршени и раније, каже Марковић.

„Повезивањем секундарне канализационе мреже на главни колектор, отпадне воде више неће одлазити у Крајковачку реку„-додаје.

Осим овог пројекта у наредном периоду очекује се реализација још четири пројекта које финансира Европска унија у укупној вредности од 500 хиљада евра.

„Реконструкција основне школе у Балајнцу, израда техничке документације за радну зону Југбогдановац и два пројекта преко-граничне сарадње са Бугарском пројекти су чија нас реализација очекује у наредном периоду„-каже Марковић.

За пројекат изградње секундарне канализационе мреже у насељу Мерошина, Опшина је конкурисала још пре две године, али се због техничких грешака чекало до сада.

Душан Васковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *