Конкурс за ватрогасце у Дољевцу

Министарство унутрашњих послова Србије расписало је конкурс за упис 200 полазника на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица. Према конкурсу за територију општине Дољевац потребна су 2 полазника за потребе Ватрогасно-спасилачког одељења Дољевац, а у Нишу за потребе Ватрогасно-спасилачке бригаде Ниш 10 полазника. Конкурс је расписан 25.марта 2019.године.

Право учешћа на конкурсу има лице које испуњава следеће услове:

1)да је државлјанин Републике Србије;

2)да најмање годину дана има пребивалиште на територији организационе јединице за коју је расписан конкурс;

3)да нема мање од 19, а више од 30 година старости додана заклјучења конкурса;

4)да има завршену средњу школу;

5)да не постоје безбедносне сметње за заснивање радног односа у Министарству унутрашњих послова;

6)да поседује важећу националну возачку дозволу за управлјање моторним возилом „Ц“ категорије;

7)да испуњава посебне услове у погледу критеријума здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности.

Право учешћа има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управлјање моторним возилом „Б“ категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да га положи у року од 1,5 године од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица. Избор кандидата за полазнике курса на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица Министарства спроводи комисија коју именује министар унутрашњих послова.

Пријава на конкурс са документацијом подноси се полицијској станици по месту пребивалишта кандидата, у року од 15дана од дана објавлјивања конкурса у дневном листу Политика.

Уз пријаву се прилаже и одређена документација, а више детаља заинтересовани кандидати могу пронаћи на сајту Министарства унутрашњих послова РС.

Кандидати који су испунили услове и успешно прошли процес селекције за полазнике Основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединица, рангирају се на основу збирних резултата у свим деловима селекције и имају право да остваре увид у сопствене резултате у свим фазама процеса селекције. Комисија утврђује коначну ранг листу кандидата. На основу коначне ранг листе, одлуку о пријему кандидата доноси министар унутрашњих послова. Кандидат који не буде примлјен писмено се обавештава у року од осам дана од дана доношења одлуке, стоји у конкурсу Министарства унутрашњих послова РС.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *