Општина Дољевац је крајем прошле године усвојила Акциони план запошљавања. У оквиру плана Национална служба за запошљавање одржаће презентацију актуелних јавних позива и конкурса за подстицање запошљавања у овој години рекла је Јелена Илић начелник општинске управе у Дољевцу. Иначе јавни позиви и конкурси су објављени 22.фебруара.

  • Овим локалним Акционим планом планира је реализација мера  активне политике запошљавања и то стручна пракса, јавни радови и обука за познатог послодавца- рекла је начелница Илић за радио Копријан.

Реализација активних мера политике запошљавања односно програм стручне праксе подржан је и општинским буџетом где су и издвојена средства у износу од милион динара.

У програм стручне праксе се укључују незапослена лица која се први пут стручно оспособљавају за занимање за које су стекла одређену врсту и ниво образовања или која су се стручно оспособљавала краће од времена потребног за полагање приправничког или стручног испита, за преостали период потребан за стицање услова за полагање приправничког или стручног испита.

За јавне радове издвојена су средства из локалног буџета у износу од 2 милиона динара.

  • Што се јавних радова тиче општина планира да конкурише пројектом и за републичка средства у износу од 2 милиона динара тако да у овој години за јавне радове имаћемо дупло више новца- рекла је Илићева

За програме обуке за познатог послодавца, из донација, биће обезбеђено око 3 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *