ИНТЕРВЈУ – Драган Божа Марјановић

Драган Божа Марјановић, рођен у Врању (1966.) је позоришни и филмски глумац, у чијој богатој радној биографији стоји да је одиграо око сто улога, од тога чак дванаест монодрама, међу којима је и пет оних чији текстови имају његов потпис. Неке од монодрама које изводи су “Путовање кроз густо грање”, “Сам против НАТО”, “Повраћај из Хаг”, “Закасотина”, “Маде ин Холивуд”  ”Ја Алекса” ”Др.Фелер”.

Оно што карактерише већину његових монодрама јесте то да су на дијалекту. Поред позоришта глумио је на телевизији и на филму. Тренутно се појављује у актуелној телевизијској серији “Убице мог оца” и ”Немањићи – рађање краљевине”, и серији ”Корени” као и филмовима “Дневник машиновође” и “Врати се Зоне”. А на малим екранима имали смо прилике да га гледамо још у серијама “Љубав и мржња” и “Село гори а баба се чешља”. Ипак, свој пун глумачки потенцијал Божа показује на позоришној сцени, спонтано, директно, умешно и на начин на који само то он зна.

Само за посетиоце интернет портала “ДОБРИЧКЕ ИНТЕРНЕТ НОВИНЕ” Драган Божа Марјановић је дао интервју који можете овде погледати.

*забрањено преузимање текста, фотографија, видеа и делова интервјуа без одобрења редакције и аутора!

Интервју припремили:

Немања Тонић, Роберт Миљковић и Бранислав Милић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *