На вибер нашег новинара пристигла је једна жалба мештана општине Житорађа. Наиме, како објашњава грађанин који је желео да остане анониман у улици Танаска Рајића у Житорађи је тренутно незамисливо проћи због смрада који долази из неиспражњеног контејнера. Како сазнајемо, овај контејнер стоји тако већ 15-ак дана.
Како каже један од становника у улици, тренутно је сезона зимнице, људи избацују ту одпатке и смрад који допире је немогућ.
Знате како тренутно је сезона зимнице, пече се паприка, баца се све оно што не треба у контејнер, а он пун до врха и из њега цури киселина, и разноразна течност која допире из гомиле ђубрета и шири смрад широм улице. – каже нам овај грађанин.
У разговору телефоном каже један од наших редовних читалаца, о овоме је обавештена локална испостава у Житорађи, предузећа које је задужено за изношење смећа, као и испостава у Прокупљу.
Обавестили смо људе задужене за изношење смећа пре 15 дана, и из дана у дан исти одговор, данас-сутра, али међутим ништа се не предузима. Таксе које плаћамо су велике, а смеће се не износи редовно.  – каже нам читалац.

И све док се овај проблем не реши, становницима ове улице остаје да се боре са несносним смрадом. А када ће он бити решен, то за сада нико не зна.

Насловна + фото: Читалац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *