Горан Љубић: Ускоро завршетак реконструкције старог ауто-пута

Председник општине Дољевац Горан Љубић рекао је изјави за радио Копријан да ће стари ауто-пут бити комплетно завршен до почетка октобра. Он је истакао да су представници овлашћене фирме већ снимали терен за израду пројекта кружног тока код Кнежичке реке као и пешачке стазе од центра Малошишта до скретања за Кнежицу.  Љубић је додао да је вредност радова реконструкције старог ауто-пута око 4 милиона евра и да је све финансирала држава.

  • Надам се да ће до 10. октобра радови бити завршени, како на старом ауто-путу од Аква парка до Ниша, тако и од Житорађе до наплатне рампе у Дољевцу. Радници су тренутно радне на другом асфалтном слоју који би требао да буде завршен наредних дана, а трећи финални слој као и обележавање пута до почетка октобра месеца- истакао је Љубић.

Он је додао да је приликом недавне посете општини Дољевац потпредседника Владе РС Небојше Стефановића и директора Путева Србије Зорана Дробњака договорена изградња кружног тока код Кнежичке реке и пешачке стазе.

  • Ми смо договорили пројектовање и изградњу кружног тока код Кнежичке реке, а ових дана стручна лица из фирме „Траце“ обишли су терен и обавили неопходна снимања за израду пројектне  Надам се да ће и радови на изградњи пешачке стазе од центра Малошишта до Кнежице ускоро почети и тиме ћемо повећати безбедност пешака у саобраћају у том делу општине- рекао је председник општине Дољевац.

Како је Љубић додао локална самоуправа ће урадити свој део посла по питању решења имовинско-правних односа земљишта око те области и нада се  да ће најкасније на пролеће  тај проблем бити решен и кружни ток урађен, а пешачке стазе и пре тог рока.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *