Драмска секција која ради у оквиру ОШ „Вук Караџић“ у Дољевцу почетком ове године постала је још активнија, јер су учитељи и наставници који је воде, интензивирали активности на још већем афирмисању деце која гаје љубав према глуми, да се посвете овој уметности и искажу свој таленат.

То значи да ће овдашња глумачка екипа, поред многобројних наступа  на школским приредбама и свечаностима локалног карактера, своје умеће приказати и широј јавности. Први кораци су већ направљени, с обзиром на то да су млади дољевачки глумци учествовали на недавно одржаном Зимском позоришном фестивалу у Алексинцу, где су покупили само речи хвале, а свој таленат и рад планирају да покажу и на Републичком фестивалу драмских секција, који се одржава крајем сваке школске године у Лесковцу.

Драмско стваралаштво негује се у скоро свим одељењима дољевачке школе, а школске манифестације поред песама и игара, обавезно имају и глумачке приказе, каже у изјави Радио Копријану Власта Ценић, који са колегама из школе дуги низ година активно води овај креативни  сегмент школских активности. На почетку другог полугодишта, интензивираће рад на том пољу, јер су конкурисали за још један значајан фестивал који се одржава у Лесковцу, Републички фестивал драмских секција. – Тај нам је фестивал ранијих година био тако далеко, иако је Лесковац јако близу. Зато озбиљно приступамо томе, планирамо да организујемо такмичење на нивоу школе, да у априлу одржимо Смотру драмских секција на општинском нивоу, како бисмо одабрали најбољу представу која ће нашу школу представљати у Лесковцу, па можда се, ко зна,  отуда вратимо са неким признањем.

Фестивал у Лесковцу одржава се 31.маја и 01. јуна и представља, додаје наш саговорник, леп начин да се на још једну школску годину стави тачка.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *