Челницима дољевачке локалне самоуправе, као и представницима још 29 градова и општина у Србији који су формирали мобилне тимове за инклузију Рома путем пројекта ЕУ, јуче су на церемонији у Београду уручени кључеви по једног аутомобила  „фиат типо”. Кључеве аутомобила уручио је  шеф Делегације Европске уније Сем Фабрици, а ову вредну донацију у име наше општине преузео је помоћник председника  Братислав Јовановић.

Јелена Илић начелница општинске управе која је такодје присуствовала додели за Радио Копријан рекла је да  је возило намењено мобилном тиму за брже и лакше обављање задатака предвидјених оперативним планом.

Иначе, Стална конференција градова и општина у склопу  Подршке ЕУ инклузији Рома и оснаживању локалних заједница за инклузију Рома, возила је доделила и  градовима у нашем крају Алексинцу, Нишу, Гажином Хану, али и у другим деловима Србије. Осим 30 аутомобила, за потребе мобилних тимова за инклузију Рома, локалним самоуправама, овом приликом уручено је и 30 лаптоп рачунара, а све у циљу како је истакнуто том приликом јачања сарадње локалних власти и ромске заједнице, путем организовања заједничких посета ромским насељима и пружања заједничке и координисане помоћи и подршке ромским породицама.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *