Дефиле дечијих осмеха и занимљивих костима

Данас је одржан, 31. по реду, традиционални маскенбал у организацији предшколске установе “Лане“ из Дољевца.  Скоро 200 малишана из свих предшколских, као и неколико мешовитих група продефиловали су  дољевачким улицама. Тема овогодишње манифестације су занимања, тако да су дечица бити костимирана у музичаре, баштоване, лекаре, куваре, бизнисмене, полицајце, војнике… Мото овогодишњег масекнбала је био „Занимања разних има, али знање треба свима.“

Дефиле деце кренуо је од Предшколске установе „Лане“ у Дољевцу, кроз главну улицу, до Јавне библиотеке где је програм, уз песму , игру и разне рецитације почео у 11 сати.

О безбедности деце, током дефилеа, бринула је саобраћајна полиција ПС у Дољевцу, па је том приликом саобраћај у центру Дољевца на кратко био обустављен.

Манифестацију је традиционално отворила јаслена група деце, која је својим костимима најавила, која ће све занимања бити виђена на  позорници велике сале у Јавној библиотеци.

Затим су наступиле мешовите групе деце из Дољевца, Орљана и Пуковца. Најпре су деца из Дољевца, уз музику, представила занимање музичара, затим деца из Орљана баштоване, а пуковачки малишани докторе.

Предшколци су наставили, у одличној атмосфери, да забављају публику па су најпре своје играчко умеће показали кувари из Малошишта, а затим се се у улози бизнисмена публици представили предшколци из Пуковца.

На данашњем маскенбалу, гледаоци су моглу да виде и дољевачке војнике, мађионичаре из Орљана и Шарлинца, полицајце из Кочана и Шаиновца, морнаре из Чапљинца и учитеље и ђаке из Кнежице Перутине и Ћурлине.

Директорка ове установе, Милкица Станковић, каже да је задовољна одзивом грађана који су посетили данашњи догађај,  али и увежбаним плесним корацима деце. Она се захвалила васпитачима што су уложили доста труда, енергије и креативности, како би се деца представила овдашњој публици у што бољем светлу.

Сличног мишљења су и  Марина и Јелена, васпитачице мешовитих група деце из Дољевца (музичари) и Орљана (баштовани),  које кажу да је било потребно доста стрпљена, труда и рада са децом да би ове малишане увежбале како би били што занимљивији овдашњој публици.

Довитљиви продавац

Колико дољевачки маскенбал деце изазива интересовање код грађана наше општине, говори у прилог и чињеница, да је било и довитљивих продаваца који су искористили прилику да зараде још који динар. Наша екипа усликала је продавца шећерне вуне испед Јавне библиотеке у Дољевцу, који се досетио како да данашњи догађај искористи да измами још који динар из џепа родитеља.

М.Јовановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *